Társasjáték Blog

Társasjáték Blog

Trumpról már társasjáték is készült

2016. november 10. - esotanc

A megválasztott Amerikai elnökről már 1989-ben társasjáték is készült, amiből 800 ezer példány kelt el legalább.

A Trump: the Game névre hallgató társasjátékot 1989-ben adták ki. Az Amerikában ingatlanügyeiről ismert milliárdost négy játékkiadó is megkereste, hogy szeretnének a nevével fémjelzett társast kiadni.

pic1948439_md.jpg

Trump végül a Milton Bradley Company-t választotta, amelyet ő a játékkiadók Rolls Royce-nak nevezett.

Jeffrey Breslow vázolta fel Trump előtt a játék lényegét a mostani elnök irodájában a visszaemlékezések szerint, Trump közbevágott és azt mondta. „Oké tetszik, mi a következő lépés?”

A társasjáték maga alapvetően a közismert Monopoly játékmechanizmusát követte, és az alapsztori Trump 1987-ben megjelent „Az üzletkötés művészete” c. könyvén alapult.

A játék tervezője Milton Bradley azt nyilatkozta, hogy: „olyan játékot akartam tervezni, ami nem csak a szerencséről szól, hanem a tehetségről is. Olyat akartam alkotni, amiből az emberek tanulni tudnak az üzleti világról.”

pic1175307_md.jpg

Trumpnak természetesen tetszett a társas: „Tényleg tetszett a játék, sokkal kifinomultabb, mint a Monopoly”

Bár az a mai napig titok, hogy Trump mennyit kapott a névhasználat jogáért, a becslések 20 millió dollárról szólnak.

A játék TV hirdetésében még a milliomos is szerepelt, és a tervek szerint 2 milliót akartak belőle eladni. Ez azonban nem jött be. Trump elismerte, hogy a játék túl bonyolult, végül 800 ezer példányt sikerült értékesíteni ebben az időben.

2004-ben, miután Trump valóságshow-ja nagy sikerrel futott a televízióban újra kiadta a Trump: the Game társasjátékot. A játék menetét egyszerűsítették, megújult a doboz, és a játékelemek is. Trump a róla elnevezett Trump Towerben hivatalos megnyitón mutatta be az új társasjátékot.

pic2575866_lg.jpg

Maga a játék egy ingatlanpiacot szimulál, ahol a játékosoknak ingatlanokat kell vennie és eladnia, és az lesz a győztes, aki a legtöbb pénzt szerzi a játék során.

A játékot a Time magazin 2011-ben Trump egyik nagy bukásának nevezte, a Wall Street Journal kritikusa, ugyanakkor meglepően élvezetes játékként jellemzi, bár azt megjegyezte, hogy vannak ennél jobb piaci játékok is például a Nagyfeszültség. Aki szeretne többet tudni a társasról, annak ajánlom a legnagyobb társasjáték közösség oldalát de a játék az Amazonon meg is vásárolható.

Ha érdekelnek a társasok kövess minket Facebook oldalunkon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsasos.blog.hu/api/trackback/id/tr6311947045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása